Close Menu

Vlieseline

Fournituren.nl levert diverse soorten Vlieseline. Naast het merk Vlieseline leveren wij ook een zelfgemaakt huismerk als alternatief. Omdat Vlieseline veel soorten heeft hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met alle soorten die wij kunnen leveren.

Vlieseline H180 tot G785

De nummers H tot G zijn speciaal ontworpen voor versteviging van kledingstukken. De meest gebruiken Vlieseline zijn de nummer H180 tot G785. Dit is tussenweefsel voor zijde, viscose, katoen, polyester en meer. De nummers H lopen op en hoe hoger het nummer hoe dikker de tussenvoering. Let goed op wat uw voorkeur is als het gaat om tussenvoering. De nummers G zijn bijvoorbeeld van katoen tussenweefsel. Bekijk hieronder alle reguliere nummers die wij kunnen leveren:

Hobby Vlieseline

Hobby Vlieseline is speciaal ontwikkeld voor de hobby projecten. Denk aan knutselen, eigen tassen maken of applicaties op stof strijken. Net als de gewone Vlieseline dient het als tussenvoering. Let op, dus niet voor kledingstukken. Bekijk hieronder welke Vlieseline geschikt is voor uw hobby project:

Vlieseline Volumevlies

Vlieseline Volumevlies is ontwikkeld voor opvulling. Verkrijgbaar in zowel instrijkbaar als niet instrijkbaar. Net als de gewone nummer is het hier ook te gebruiken als tussenvoering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld warme winterjassen maar ook patchwork of quilting. Bekijk goed te instructies als u met Volumevlies aan de slag gaat. Wij kunnen de onderstaande nummers leveren:

Hoe gebruik je Vlieseline?

Bij alle productbeschrijvingen wordt aangegeven hoe de Vlieseline gebruikt moet worden als het gaat om instrijken. Tevens hebben wij links geplaatst naar de officiële website van Vlieseline en links naar youtube tutorials van het desbetreffende soort. Hieronder in ieder geval de basis van Vlieseline strijken:

  1. Stel je strijkijzer in op de juiste temperatuur. Hoe soepeler en lichter de Vlieseline, hoe lager u de temperatuur zet. Zet de stoom uit. Het is verstandig om eerst de temperatuur uit te proberen op een overschotje stof
  2. Maak een lichte strijkbewegingen. Oefen lichte druk uit op het strijkijzer terwijl je het ongeveer 7 seconden op dezelfde plaats houdt. Daarna verplaats je je strijkijzer en plak je het volledige deel vast. Laat na het strijken alles eerst even afkoelen zodat de lijm de tijd krijgt om vast te hechten
  3. Bij hele dunne Vlieseline kan je een stukje dun katoen of een restje patroonpapier tussen het stukje en het strijkijzer leggen

Fournituren.nl is officiële leverancier van het merk Vlieseline. Alle nummers zijn uit voorraad leverbaar en daarom garanderen wij een levertijd van 1 tot 2 werkdagen. Op zoek vlieseline op rol? Bekijk onze vlieseline groothandel bij Fournituren Zakelijk.