Close Menu

Amann Garen


Wat is Seraflex garen?


Nieuw bij Amann is het Amann Mettler Seraflex naaigaren. Er zit een kleine rek in dit garen. Het is dus speciaal ontwikkeld voor elastische stoffen. Seraflex maakt vooral een rechte steek extreem rekbaar. Zo nu en dan breekt de draad wel is als je eraan trekt bij normale stoffen. Vanaf nu is dat niet meer het geval. Dit garen rekt netjes mee met stretch stoffen. U kunt het gewoon op de naaimachine gebruiken met de rechte steek. Wij adviseren naalddikte 70/80. Via onze online kleurenkaart kunt u gemakkelijk de geschikte kleur vinden. 


Hoe te naaien met elastisch garen?

De gebruiksaanwijzing van Seraflex is als volgt. Zowel als boven- en onderdraad te gebruiken. Bij gebruik de draadspanning zo los mogelijk houden. Een naalddikte van 70-80 wordt aanbevolen.


Wat is Amann?

Amann garen is samen met Gütermann het meest gebruikte soort garen ter wereld. Beide merken staan bekend om de hoge kwaliteit. Amann bestaat al sinds 1860 en is opgericht in Duitsland. Van universele naaigarens tot zeer technische speciale garens. Ze bieden een breed assortiment.